POSLOVNI PORTAL O UPRAVLJANJU OTPADOM I RECIKLAŽI
www.reciklaza. biz, www.otpad .biz
Izbor najvažnijih vesti u proteklih 7 dana
Newsletter # 4

AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije Stana Božović sastala se sa generalnim direktorom međunarodne razvojne pomoći Ministarstva spoljnih poslova Vlade Kraljevine Švedske gospodinom Johanesom Oljelundom, zamenikom ambasadora Kraljevine Švedske u Beogradu gospodinom Joahimom Vernom i direktorom švedske razvojne pomoći u Beogradu gospodinom Ola Andersonom. predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Privredne komore, reciklažne industrije, nevladinog sektora, javnih preduzeća.
Stana Božović je ovom prilikom izjavila da je Kraljevina Švedska značajan dugogodišnji i strateški partner Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji i jedan od najvećih donatora, naročito za oblast zaštite životne sredine. Kroz proces pristupanja i članstva u Evropskoj uniji Republika Srbija treba da realizuje veliki broj infrastrukturnih investicija u oblasti životne sredine za šta je potrebno izvršiti pripremu velikog broj visokokvalitetnih, relevantnih i zrelih infrastrukturnih projekata, pre svega u oblasti upravljanja čvrstim otpadom i otpadnim vodama, kao i pripremiti i primeniti značajna iskustva Švedske u oblasti politika koje uređuju oblast zaštite životne sredine.
Opširnije...

Sremska Mitrovica i BIS zajedno u korisnom projektu

Jedna od novih društveno odgovornih akcija počela je u novembru u Sremskoj Mitrovici. Od novembra 2016. godine, BiS Reciklažni centar nudi mogućnost građanima Sremske Mitrovice i okolnih mesta da napravilan način odlože dotrajale elektronske i električne uređaje i za iste dobiju novčanu nadoknadu po važećem cenovniku BiS Reciklažnog centra.
Opširnije...

Na mladima svet ostaje

Mladi iz Novog Sada sa svojim gostima iz Slovenije danas su posetili preduzeće za reciklažu plastike Greentech i centrar za prikupljanje sekundarnih sirovina Papir servis u Novom Sadu. Posete i predavanje o reciklaži u Srbiji organizovano je u sklopu četvorodnevne obuke mladih o zaštiti životne sredine koja se organizuje od 9 do 13. novembra 2016. godine u Novom Sadu i na Fruškoj gori.
Obuku realizuje udruženje“ Inženjeri zaštite životne sredine“ u saradnji Omladinskom organizacijom za održivi razvoj iz Slovenije, a uz podršku Nacionalne agencije za mlade Slovenije i Grada Novog Sada.
Opširnije...

Uspešna akcija Sekopaka i Tempo hipermarketa

U sklopu reciklažnog oktobra, organizovanog od strane kompanija Sekopak i Delhaize Srbija, građani Beograda, Niša i Novog Sada, imali su priliku da daju svoj lični doprinos i uključe se u akciju za čistije životno okruženje. Mesec reciklaže trajao je od 8. do 30. oktobra, u hipermarketima Tempo Ada Beograd, Novi Sad i Niš u kojima su građani za doneti ambalažni otpad dobijali poklon.
Opširnije...

Upravljanje otpadom i zaštita prirode u Crnoj Gori djelimično usklađeni sa pravnom tekovinom EU

Izvještaj o Crnoj Gori u dijelu aktivnosti u vezi 27. pregovaračkog poglavlja o životnoj sredini i klimatskim promjenama je značajno bolji u odnosu na prošlogodišnji i država je ostvarila progres, saopštilo je Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT).
Kada je riječ o opštoj spremnosti u oblasti životne sredine i klimatskih promjena, ocijenjeno je da Crna Gora ima određeni nivo spremnosti za članstvo i da je dobar napredak postignut u daljem usklađivanju politika i zakonodavstva sa pravnom tekovinom Evropske unije.
Opširnije...

©Ios-Hrabri Čistač
Web Design & Development by

Webix Design