POSLOVNI PORTAL O UPRAVLJANJU OTPADOM I RECIKLAŽI 
www.reciklaza.bizwww.otpad.biz

Newsletter # 31

 
 
U   F O K U S U  
 

Sajam energetike, ekologije i pametnih gradova u Beogradu


Na Beogradskom sajmu otvorene su tri međunarodne manifestacije - sajam energetike, sajam ekologije i prirodnih resursa i sajam pametnih tehnologija.
Zajednički slogan sajma je "Čista energija i pametni gradovi", a cilj je da se štede energenti i obezbedi zdrava životna sredina. Najnovija svetska dostignuća u tim oblasti predstavlja 170 domaćih i stranih izlagača.
Zajednički slogan sajma je "Čista energija i pametni gradovi", a cilj je da se štede energenti i obezbedi zdrava životna sredina. najnovija svetska dostignuća u tim oblasti predstavlja 170 domaćih i stranih izlagača.

Opširnije...

      A  K  C  I  J  E
 

 Novosađani mozaikom od čepova oborili Ginisov rekord


Ovu akciju je iniciralo udruženje "Čepom do osmeha" koje već pet godina sakuplja čepove, reciklira ih, a dobijenim novcem pomažu mališane sa invaliditetom.
Mozaik na kom je prikazana Zemlja, reciklaža, maskota "Čepom do osmeha", takozvani Čepko, kao i golub mira, te sat na Petrovaradinskog tvrđavi, napravljen je od više 1,3 miliona čepova. 
"Veoma sam ponosna na sve učesnike koji su tu od početka akcije, kao i na volontere koji su nam se pridružili. Ovo je volonterska organizacija koja okuplja ljude koji su voljni da odvoje svoje slobodno vreme kako bi ga usmerili na nešto korisno za opšte dobro. 'Čepom do osmeha', kao i današnja manifestacija 'Čepom u svet' predstavljaju pravi primer kako možemo zajedničkim snagama pomoći deci kojoj je ta pomoć neophodna i istovremeno štiti životnu sredinu", kazala je Vanja Petković iz "Čepom do osmeha". 

Opširnije...

Trivan sa parlamentarcima Ujedinjenog kraljevstva

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan primio je visoku delegaciju oba doma Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva i tom prilikom istakao da oblast zaštite životne sredine, neopterecena politickim hipotekama, predstavlja veliku mogucnost sa unapredenje bilateralne saradnje dve zemlje.
On je upoznao sagovornike sa prioritetima ministarstva, navodeci da je rec o precišcavanju otpadnih voda, upravljanju komunalnim otpadom, remedijaciji zemljišta, borbi protiv klimatskih promena uz pošumljavanje kao najjeftiniji i najkorisniji metod. Posebno je naglasio da je koncept javno-privatnog partnerstva, kakav je primenjen u rešavanju upravljanja otpadom za beogradsku deponiju „Vinca“, dobar primer koji može poslužiti kao model za buduce investicije.

Opširnije...

 
 
 
 
 

©Ios-Hrabri Čistač
Web Design & Development by

Webix Design